Salade met witloof, chioggia biet en avocado

ingrediënten
  • 1 of 2 chioggia bietjes
  • een theelepel olijfolie
  • een rijpe avocado
  • 20 gram feta of geitenkaas 
  • een eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel honing
  • mespuntje fijn zout
  • 2 of 3 stronkjes rode witlof, alternatief gewone witlof
  • paar takjes verse peterselie, gehakt
Bereiding
  1. Was de bietjes en wrijf ze in met olijfolie.
  2. Doe in een koekenpan op laag vuur, en bak ze ongeveer 45 minuten, beetje afhankelijk van de grootte. Even een mes erin steken is een prima manier om te testen of ze gaar zijn.
  3. Uit de koekenpan nemen en laten afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, velletje verwijderen en in stukjes snijden.
  4. Neem de avocado, snij hem overlangs open en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in vierkante blokjes. Doe de avocado blokjes in een schaal en doe er de feta bij.
  5. Neem een klein schaaltje en mix daarin de olijfolie, citroensap, honing en een beetje zout. Goed mengen en vervolgens over de avocado uitgieten.
  6. Neem de witlofstronkjes, even wassen en de bladen loshalen. Leg de bladen op een platte schaal of een groot bord. Vul de bladen met de stukjes biet en de avocadomix. Serveer koel.

 

 

door Fitplein.nl