Salade van gegrilde aubergine

ingrediënten
  • plantaardige olie, voor het inwrijven
  • 3 grote aubergines
  • ½ rode en ½ groene paprika, pitjes eruit, fijngesneden
  • 4 lente-uitjes, fijn­ gesneden
  • 2 tomaten, gehalveerd, pitjes eruit, fijn­ gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • handvol verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 2-3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 1 tl zout
  • handvol granaat­ appelpitjes, voor eroverheen
Bereiding
  1. Verhit de grill voor op hoge stand. Wrijf de aubergines rondom in met wat olie, leg ze op een bakplaat en gril tot ze zwart zijn en blaren hebben. Laat iets afkoelen, trek de schil eraf en gooi deze weg. Schep het vruchtvlees in een vergiet, zet die in een kom en laat uitlekken.
  2. Leg het aubergine vruchtvlees op een snijplank en snijd het fijn. Doe het in een grote schaal met de fijngesneden paprika’s, lente-uitjes, tomaten, knoflook en peterselie. Schep alles om zodat de ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.
  3. Voeg de olijfolie, het citroensap, de granaatappel melasse en het zout toe en schep alles nog een keer om. Schep in een schaal en garneer met de granaatappel pitjes.

 

door Food and friends

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagram facebook