Salag tamatar (Indische spinazie met tomaat)

ingrediënten
  • 600 g spinazie
  • 100 g ghee
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g gemberwortel
  • 1 tl chilipoeder, kurkuma, garam masala & korianderzaad
  • ½ tl gemalen koriander, komijnzaad, zout & zwarte peper
  • 400 gr tomaat (blik)
Bereiding
  1. Was de spinazie en schud de blaadjes droog.
  2. Snijd ze in reepjes van 2 cm breed en verwijder dikke steeltjes.
  3. Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4 à 5 minuten zacht.
  4. Schil intussen de gember en snijd hem in reepjes van 3 mm dik.
  5. Doe de gember ook in de pan en bak 5 à 6 minuten zachtjes verder.
  6. Voeg chilipoeder, kurkuma, garam masala, korianderzaad en -poeder, komijn, zout en peper toe.
  7. Roer goed om en bak nog 1 minuut.
  8. Voeg de spinazie toe en schep om.
  9. Voeg de tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook.
  10. Roer goed om en laat 5 à 10 minuten stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.