Scampi's met luzerne uit Guatemala

ingrediënten
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sesamzaad
  • 0,5 rode pepertje
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el bouillon
  • 1 el bieslook
  • 12 scampi's
  • 2 el olie
  • 50 g alfalfa
Bereiding
  1. Snijd de gember en knoflook in plakjes.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge pan.
  3. Snijd het pepertje fijn.
  4. Klop een sausje van het pepertje, de vissaus, sojasaus, bouillon en bieslook.
  5. Pel de scampi's, en dep ze met keukenpapier droog.
  6. Verhit de olie en fruit de gember en knoflook op een laag vuur in 1' gaar.
  7. Neem ze uit de pan en bak de scampi's in circa 2' ros, en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Prik aan 12 gebaks vorkjes een scampi en een plukje alfalfa.
  9. Roer de sesamzaadjes door het sausje.
  10. Zet het schaaltje in het midden van het bord en leg de vorkjes eromheen.

 

 Door www.receptenboek.com