Slaatje van knolselder, rode biet, veldsla en roquefort

ingrediënten
  • 400 g knolselder
  • 2 gekookte rode bieten
  • 100 g veldsla
  • 100 g roquefort
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • eigeel van 2 eieren
  • 4 el sherry azijn
  • zout & peper
Bereiding
  1. Was de bieten grondig met koud water.
  2. Schik in een kookpot met het sap van ½ citroen, 2 teentjes look, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier.
  3. Breng aan de kook en laat ongeveer 45 minuten koken tot de bieten gaar zijn.
  4. Rasp de knolselder grof.
  5. Vermeng meteen met het sap van ½ citroen om verkleuren te vermijden.
  6. Snijd de rode bieten in blokjes.
  7. Vermeng de elementen voor de salade en verdeel over 4 borden.
  8. Bak de spekblokjes goed bruin in een klontje boter.
  9. Verwijder ze uit de pan en verdeel over de sla.
  10. Giet de azijn in het spekvet en breng aan de kook.
  11. Klop het eigeel door de azijn en verdeel over de bordjes sla.