Snelle kip met pijpajuin, peultjes en sinaasappelsaus

ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • 1 el vijfkruidenpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 200 g peultjes
  • 1 bosje pijpajuin
  • arachide-olie
  • 170 g sinaasappel confituur
  • 1 el vissaus
  • 1 bos (Thaise) basilicum (of koriander), grootste deel fijngehakt
  • 400 gr rijst naar keuze
Bereiding
  1. Snijd de kip in dunne plakken. Meng met vijfkruidenpoeder en chili.
  2. Halveer de peultjes en snijd de pijpajuin in even lange stukjes.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje olie in de wok. Bak er de kip op hoog vuur in aan tot gaar.
  5. Voeg peultjes en pijpajuin toe en verlaag het vuur tot middelhoog. Schep om en wok 2 minuten.
  6. Voeg sinaasappel confituur, vissaus en fijngesneden Thaise basilicum toe.
  7. Proef en kruid eventueel bij met chili (i.p.v. peper) en vissaus (i.p.v. zout).
  8. Verdeel de rijst over vier borden en lepel de kip erover. Werk af met extra Thaise basilicum.

 

door Een lepeltje lekkers