Spaanse aardappeltortilla

ingrediënten

voor 4 personen

 

  • 750 g aardappels
  • 6 eieren
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • zonnebloemolie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen, pers de teentjes knoflook en snijd de peterselie fijn.
  2. Doe de aardappels in een kookpan met ruim water en een snufje zout. Kook de aardappels in 5-8 minuten gaar. Giet vervolgens de aardappels af.
  3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en doe de uienringen en knoflook in de pan en bak het geheel 5-8 minuten op middelhoog vuur terwijl je dit regelmatig doorroert. Voeg de gekookte aardappelplakjes toe en bak deze nog 2-3 minuten mee totdat ze beginnen te geuren en een bruin kleurtje krijgen.
  4. Breek de eieren in een kom of keukenmachine en gebruik een garde of de blendfunctie om de eieren schuimend te kloppen. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg het eimengsel toe aan de pan en dek de pan af met een deksel of een bord. Gaar de eieren 5 minuten met de deksel op de pan, gebruik de deksel of het bord om de tortilla om te draaien en bak de tortilla nog eens 5-8 minuten aan de andere kant tot deze gaar is van binnen en goudbruin van buiten.
  5. Snijd de tortilla in punten en serveer met een frisse salade.

 

door De Hippe Vegetariër