Sri Lankaanse Kottu

ingrediënten
  • Dunne roti
  • 2 eieren
  • Rode ui
  • Knoflook
  • Prei
  • Wortel (in dunne plakjes snijden)
  • Witte of Chinese kool
  • 2 Tomaten ( in blokjes snijden)
  • kokosolie
  • Curry kruiden
  • Chilipeper, peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de ui en de knoflook fijn
  2. Snijd de prei in ringen en hak de kool fijn
  3. Bak de ui en de knoflook één minuut in de kokosolie op hoog vuur
  4. Voeg de prei en de kool toe
  5. Snijd de roti in kleine stukjes (bijvoorbeeld door de roti eerst in repen te snijden en daarna door te snijden)
  6. Snijd de wortel in dunne plakjes en maak blokjes van de tomaten
  7. Breek de eieren boven de pan en laat ze door continu te roeren stollen
  8. Voeg de tomaat en de wortel toe
  9. Voeg twee minuten later de roti toe
  10. Breng op smaak met flink wat curry kruiden, chilipeper, peper en zout.

 

door Reisgenie