Stoofpotje met sojabonen, champignons en kastanjes

ingrediënten
  • 100 g sojabonen
  • 350 g champignons
  • 100 kastanjes
  • 175 g bleekselderij
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 75 g lente-uitjes
  • 20 g maïszetmeel
  • 1 eetlepel sherry
  • 3 dl bouillon van sojabonen
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Laat de sojabonen een nacht weken. Verfris daarna het water en breng de bonen, samen met het verse water, aan de kook. Laat ze gedurende 1 uur op een hoog vuur koken. Zo worden de bonen beter verteerbaar.
  2. Draai het vuur wat zachter en laat de bonen verder sudderen tot wanneer ze helemaal zacht zijn. Giet dan het kookvocht af en bewaar dit voor later.
  3. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin het chilipoeder, de gember en de knoflook.
  4. Snij de selder, de champignons, de lente-ajuintjes en de kastanjes in plakjes. Voeg deze toe aan de braadpan met kruiden en laat alles een 10-tal minuten sudderen.
  5. Meng de sherry met het maïsmeel. Roer de bouillon door dit mengsel en doe dit bij de sojabonen.
  6. Doe nu ook de groenten en kastanjes bij de sojabonen en laat nog een 10-tal minuten sudderen.
  7. Kruid naar smaak en serveer.