Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees

ingrediënten
  • 1 Chinese kool
  • 1 groene paprika 
  • 1 rode paprika 
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 g kalfsgebraad
  • 50 g boter (bakboter)
  • 1 takje tijm
  • 4 dl kalfsfond
  • 1 dl wijn
  • peper & zout
  • 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
Bereiding
  1. Snij het vlees in blokjes en bak ze tot ze goudbruin zijn, neem ze uit de pan en hou apart.
  2. Doe de gehakte ui en de knoflook in de pan en kruid met tijm. Laat het op een laag vuurtje stoven tot de ui glazig wordt.
  3. Doe het vlees er opnieuw bij en overgiet met kalfsfond en wijn. Kruid met peper en zout. Laat het een uurtje sudderen op laag vuur.
  4. Voeg er de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bij en laat nog 15 minuten stoven tot alles gaar is.
  5. Breng op smaak met peper en zout en werk af met bieslook. Serveer er een dikke snee boeren-of stokbrood bij.

 

 door Libelle lekker