stoofpotje van varken met koolraap en krieltjes

ingrediënten
  • 450 g varkensvlees in blokjes
  • 11/2 dl appelwijn of appelsap
  • 4 el wijnazijn of appelazijn
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 1 tl tijm
  • wat zout en peper
  • 3 kleine uien
  • 600 g koolraap
  • 600 g geschrapte krieltjes
  • 2 appels
  • 50 g bakboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl tijm
  • 1 el honing
Bereiding
  1. Marineer de varkensvleesblokjes 1 nacht in appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, sjalotje, tijm, zout en peper.
  2. Snij de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
  3. Schraap zo nodig de krieltjes en snij de appels in partjes.
  4. Verhit in een roerbak pan de bakboter en bak het droog gedepte vlees hierin al omscheppend bruin.
  5. Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 tl tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
  6. Zeef de marinade en voeg de honing toe.
  7. Laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  8. Schep af en toe om.
  9. Warm tot slot de appelpartjes mee.
  10. Breng op smaak met zout en peper.

 

  1. Marineer de varkensvleesblokjes 1 nacht in appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, sjalotje, tijm, zout en peper.
  2. Snij de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
  3. Schraap zo nodig de krieltjes en snij de appels in partjes.
  4. Verhit in een roerbak pan de bakboter en bak het droog gedepte vlees hierin al omscheppend bruin.
  5. Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 tl tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
  6. Zeef de marinade en voeg de honing toe.
  7. Laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  8. Schep af en toe om.
  9. Warm tot slot de appelpartjes mee.
  10. Breng op smaak met zout en peper.

 

  1. Marineer de varkensvleesblokjes 1 nacht in appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, sjalotje, tijm, zout en peper.
  2. Snij de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
  3. Schraap zo nodig de krieltjes en snij de appels in partjes.
  4. Verhit in een roerbak pan de bakboter en bak het droog gedepte vlees hierin al omscheppend bruin.
  5. Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 tl tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
  6. Zeef de marinade en voeg de honing toe.
  7. Laat het gerecht 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  8. Schep af en toe om.
  9. Warm tot slot de appelpartjes mee.
  10. Breng op smaak met zout en peper.

 

door Tournedos