Supersimpele frittata

ingrediënten
  • 8 eieren
  • 100 ml melk
  • 200 gram broccoli in roosjes (ongeveer 1 kleine broccoli)
  • 150 gram (zoete) aardappel (ongeveer 1 kleine aardappel)
  • 50 gram diepvries tuinerwtjes
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels masala (kerriepoeder)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Handje verkruimelde feta (of andere kaas naar keuze)
  • Peper/zout
  • Olie om in te bakken
  • Toppings evt.: tomaatjes, sperzieboontjes, feta
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng de eieren, melk, mosterd, feta (verkruimeld), peper en zout in een kom.
  3. Schil en snijd de aardappel in dunne plakjes. Zet een koekenpan of wok op middelhoog vuur, verhit wat olie en leg de plakjes op de bodem van de pan. Bak de plakjes ongeveer 4 minuten, draai ze om en bak de andere kant ook ongeveer 4 minuten.
  4. Snijd ondertussen de broccoli in hele kleine stukjes (of gooi de roosjes kort in de keukenmachine als je lui bent, net als ik). Snipper de ui en knoflook.
  5. Zijn de aardappelschijfjes klaar met bakken? Verdeel deze over de bodem van een ovenschaal.
  6. Wanneer de aardappelschijfjes uit de pan of wok zijn, kun je hier de broccoli, erwtjes, ui, knoflook, peper en zout, masala en paprikapoeder in doen. Roerbak dit mengsel ongeveer 5 minuten. 
  7. Gooi hierna het broccolimengsel door de eieren en mix het goed door. Giet hierna het ei-broccolimengsel over de aardappels in de ovenschaal.
  8. Bak de frittata ongeveer 25 minuten. Eventuele toppings (plakjes tomaat, extra ui, kaas, sperzieboontjes etc.) kun je het beste na 10 minuten baktijd eroverheen gooien, zodat ze niet gelijk door de rauwe ei heen zakken.
  9. Houd je frittata in de gaten. Het ei hoeft niet steenhard te zijn wanneer het uit de oven komt: het mag nog een beetje wiebelen. Wanneer je met een mes in het midden snijdt en er komt nog rauw ei uit, zet je frittata dan nog even terug in de oven.
  10. Wacht nog 10 minuten met aansnijden nadat je de frittata uit de oven hebt gehaald.

 

door it's a food life