Suprème van snoekbaars met rode kool en knolselder

ingrediënten
  • 600 g snoekbaars filet
  • 1 knolselderij
  • 500 g rode kool
  • 1 citroen
  • 2 cl wijnazijn
  • 75 g geklaarde boter
  • 3 suikerklontjes
  • 30 g boter
  • peper & zout
  • 2 sjalotten
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl vis fumet
  • 100 g boter
Bereiding
  1. De knolselderij en de rode kool in julienne snijden.
  2. Kruiden met peper en zout en besprenkelen met wijnazijn.
  3. De rodekool en de knolselderij fruiten in boter, de suikerklontjes toevoegen en onder deksel gaar stoven.
  4. De snoekbaars filets in de geklaarde boter ,of olie, bakken.
  5. Voor de saus de gehakte sjalotten bakken in een beetje boter, blussen met vis fumet en de witte wijn, tot de helft inkoken en opkloppen met klontjes ijskoude boter.
  6. De snoekbaars filets op het bord schikken, met saus overgieten en afwerken met de julienne van knolselderij en rode kool.

 

door Libelle Lekker