Tabouleh met kikkererwtenkoeken en coulis van wortel

ingrediënten

 

Kikkererwtenkoek:

  • 250 g kikkererwtenmeel
  • 750 ml water
  • zout
  • olijfolie


Coulis van wortel en gember:

  • 5 wortels
  • 2 sjalotten
  • komijn
  • 40 g gemberwortel

Tabouleh:

  • 200 g tarwegriesmeel
  • 3 paprika's
  • 1 ui
  • 1 takje selder
  • 1 wortel
  • 0.5 uitgeperste citroen
  • knoflook
  • 1 courgette
  • peterselie
  • munt
  • zout & peper
  • olijfolie
Bereiding

 

De kikkererwtenkoeken:

  1. Meng water en kikkererwtenmeel met een mixer, voeg een snuifje zeezout toe en dek af.
  2. Laat een tweetal uren in een ruimte op kamertemperatuur.
  3. Haal na die twee uren het eventuele schuim eraf en voeg 75 ml olijfolie toe.
  4. Laat 10 minuten zachtjes koken terwijl je voortdurend door het mengsel roert.
  5. Plaats het kikkererwtenmengsel op een ingevette bakplaat met hoge randen.
  6. Nadat het volledig afgekoeld is kunt u het in delen snijden.

De coulis van wortel en gember:

  1. Bak de sjalotten, fijngesneden gember, knoflook in olijfolie en voeg zout en peper toe.
  2. Voeg de fijne plakjes wortel toe, giet er water bij en laat koken.
  3. Doe het geheel in de mixer na een paar druppels olijfolie toegevoegd te hebben.
  4. Voeg nog wat water toe indien nodig om een mooi gladde saus te bekomen.

De tabouleh:

  1. Snij de uien, de wortels, de selder, de knoflook en de paprika's in kleine stukjes.
  2. Stoof de groenten in de olijfolie met een beetje grof zout en peper.
  3. Voeg de tarwegriesmeel toe, laat het geheel verder stoven.
  4. Giet er water bij (1.5 maal de hoeveelheid griesmeel).
  5. Laat zwellen met een deksel op de pan gedurende 1 uur.
  6. Maak het griesmeel los met de hand en voeg citroensap toe, alsook de fijngehakte kruiden.
  7. Doe er nog wat zout en peper bij indien nodig en een beetje olijfolie.

 

door EVA vzw