Taco's met gemarineerde zalm

ingrediënten
  • 400 gram verse zalm
  • 1/4 cup olijfolie
  • 1 limoen, het sap
  • 1/4 cup appelsiensap
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel peper en zout
  • 1/2 plantje koriander
  • 2 baby Romeinse sla, grofgehakt
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • 1 pompelmoes, in partjes gesneden
  • 1/2 plantje koriander
  • 1 limoen, het sap
  • 50 gram granaatappelpitten
  • zwarte sesamzaadjes, om af te werken (optioneel)
Bereiding
  1. Doe olijfolie, limoensap, appelsiensap, knoflook, koriander, paprikapoeder, komijn, peper en zout in een keukenhakker en mix kort.
  2. Leg de verse zalm in een schaal en giet de marinade over de verse zalm. Laat de zalm een uurtje marineren.
  3. Doe de Romeinse sla, de partjes pompelmoes, de blokjes mango, het sap van de limoen, de koriander en granaatappelpitten in een kom en zet opzij.
  4. Verwarm de oven en bak de taco’s zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Verhit een grillpan en smelt een klontje boter. Leg de gemarineerde zalm met de velkant op de grillpan en laat 4 minuten bakken. Draai de zalm om en laat nog enkele minuten bakken, tot de zalm gaar is.
  6. Meng het slaatje onder elkaar en zet alle ingrediënten op tafel zodat iedereen zijn eigen taco’s kan vullen.
  7. Begin met wat gebakken zalm en werk tot slot af met het slaatje. Smakelijk!

 

door A spoonful of happiness