Tagliatelle met asperge en aubergine

ingrediënten
  • tagliatelle
  • 400 gr asperges
  • 2 middelgrote aubergines
  • 75 gr rijstroom
  • 3 scheutjes sherry
  • 40 gr pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas, naar smaak
  • peper & zout
  • tl nootmuskaat
  • 5-tal takjes tijm
  • olijfolie
  • boter
Bereiding
  1. Warm de oven voor op 200°C. Versnijd de aubergine in fijne reepjes van ongeveer een centimeter breed. Besprenkel deze rijkelijk met olijfolie, en bestrooi met zeezout. Leg de aubergines op een bakplaat, bestrooi ze met een beetje nootmuskaat en laat ze een half uur in de oven garen op 200°C.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een pan. Je verhit hiervoor een pan, wanneer deze zeer warm is voeg je de pijnboompitjes toe en beweeg je de pan regelmatig om aanbranden te voorkomen. 
  3. Schil de asperges en snijd de topjes er af. De stelen snijd je halverwege in twee, en vervolgens maak je fijne slierten van de stelen, je snijdt ze in fijne reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Vervolgens versnijd je de look zeer fijn en bak je de asperges met wat boter en met de look. Je kan af en toe een beetje water toevoegen aan de asperges. Ook de tijm en peper en zout voeg je toe aan de asperges. Voeg een scheutje sherry bij de asperges. De topjes laat je een 6-tal minuten koken in water, deze zijn groter dan de fijne tagliatelle slierten en moeten dus wat langer garen.
  4. Wanneer zowel de aubergines als de asperges zacht zijn voeg je ze samen, doe je er wat rijstroom en wat meer sherry bij. Nog even laten pruttelen en alles is klaar om te serveren. 
  5. Serveer de saus met tagliatelle, afgewerkt met de topjes van de asperges, geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

 

Door Jana Vanhuysse