Tagliatelle met pastinaak en pancetta

ingrediënten
  • 12 plakjes pancetta
  • 1 handjevol rozemarijn en tijm, alleen de blaadjes, fijngesneden
  • 50 g boter in 2 stukjes
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 geschilde pastinaken in repen gesneden
  • 450 g tagliatelle
  • 3 flinke scheppen geraspte Parmezaanse kaas
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
Bereiding
  1. Bak in een pan de pancetta in de helft van de boter en wat olijfolie
  2. Voeg tijm en rozemarijn toe en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.
  3. Voeg knoflook en pastinaak toe en bak alles nog 3 minuten tot de pancetta goudbruin en de pastinaak bijna gaar is.
  4. Kook de tagliatelle en laat uitlekken.
  5. Mix de pasta met het pancetta / kruidenmengsel.
  6. Voeg de rest van de boter en de Parmezaanse kaas toe en een paar lepels van het pasta - kookwater
  7. Meng alles goed.
  8. Breng op smaak met peper en zout.

 

door Jamie Oliver