Tajine met gehakt en tomaat

ingrediënten
  • 250 gr gehakt (lams of gemengd naar keuze)
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 el verse koriander (fijngehakt)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 1 cm gember (geperst)
  • 1 blik tomaten in blokjes (of vers)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei
  • 1 theelepel Ras El Hanout 
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 handvol diepvrieserwtjes (of vers)
  • 1 theelepel kurkuma
Bereiding
  1. Kruid het gehakt met peper, zout, komijn, ras el hanout en peterselie.
  2. Maak er kleine balletjes van en bak deze mooi bruin.
  3. Doe de rest van de ingrediënten in de tajine met uitzondering van het ei en de gehaktballetjes.
  4. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
  5. Voeg de balletjes en het ei toe en laat nog 10 minuten pruttelen zonder het deksel.
  6. Lekker met Marokkaans brood en kruidenboter. 

 

door Receptjes.be