Tajine met pastinaak en kip

ingrediënten
  • 3 kipfilets in stukken
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 pastinaken, in dunne plakjes
  • 1 stevige teen knoflook
  • het sap van 1 sinaasappel
  • zout naar smaak
  • zoete rode chilisaus
  • 2 handen hazelnoten
  • 3 el vers gehakte peterselie
Bereiding
  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna heel grof.
  2. Begin met olie te verhitten in de Tajine en bak daar de ui glazig in.
  3. Vervolgens de stukken kipfilet met de ui meebakken.
  4. Voeg nu de pastinaak, het sinaasappelsap, de knoflook wat zout en de zoete rode chilisaus toe, schep even door.
  5. Zet de deksel op de Tajine en laat de schotel 20 minuten garen.
  6. Voor het opdienen de peterselie en de hazelnoten er gedeeltelijk door scheppen en gedeeltelijk overheen strooien.
  7. Serveer met couscous met peterselie en ook wat gehakte, geroosterde hazelnoten.

 

Recept door Smulweb