Thais kokossoepje boordevol groenten & kip

Bereiding
  1.  Was alle groenten zeer grondig.
  2. Snij de wortelen in fijne schijfjes. Neem een grote kookpot, die hier olijfolie in en stoof de worteltjes hierin aan. Kruid met peper & zout.
  3. Voeg verder hieraan toe, eerst de hardste groentesoorten en helemaal op het einde pas de zachtste soorten: boontjes, baby maïs (in hun geheel), paprika (in heel fijne reepjes gesneden), courgettes (in fijne blokjes gesneden), tomaten (in fijne blokjes gesneden). Stoof alle groenten beetgaar
  4. Neem een andere grote pot. Giet hierin de kokosmelk en zet op een zacht vuurtje. Roer de melk steeds in dezelfde richting zodat het niet gaat klonteren.
  5. Knip nu de kipfilets met een propere schaar in kleine stukjes boven de pot en kook de kip gaar in de kokosmelk. 
  6. Voeg het water en de bouillon blokjes hieraan toe. Verhit verder. Voeg er verder nog aan toe: een heel klein beetje fijn gesneden rode peper , fijngesneden citroengras. Laat 5 minuutjes doorkoken.
  7. Voeg de groentjes nu toe aan de kokosmelk met je kip en laat alles nog even samen koken. De smaken mengen zich nu heerlijk.
  8. Optioneel en naar eigen smaak: doe er nog een lepeltje groene curry pasta bij en garneer met verse koriander. 

 

door De gezonde drukte