Thaïse komkommersalade met geroosterde kokosnoot en tempeh

ingrediënten

Dressing:

 

  • 3 el limoensap
  • 1 el sesamolie
  • 1 el tamarisaus
  • 2 koffielepels kokosbloesemsuiker
  • verse gember naar smaak
  • verse of gedroogde chilipeper naar smaak
  • Himalayazout naar smaak

 

Salade:

  • 1 kleine komkommer
  • 4 handenvol bladgroen Romeinse sla, boerenkool, spinazie, lentemix
  • 1 kleine rode paprika in fijne schijfjes
  • 1 pakje gerookte tempeh in blokjes
  • lente-uitje fijngehakt
  • verse kruiden basilicum, munt, koriander...
  • kokosschilfers lichtjes geroosterd
  • rauw of licht geroosterd sesamzaad en/of grof gehakte cashewnoten
  • vlokken zeewier optitioneel
  • verse knoflook naar wens
Bereiding

Dressing:
Combineer limoensap, sesamolie, tamari, kokosbloesemsuiker, gember, look, chilipeper en zout in een kleine glazen bokaal. Sluit de bokaal en schud goed.

Salade:
Gebruik een dunschiller om reepjes te maken van de komkommer.
Plaats de komkommerreepjes in een mengkom en giet de dressing erover. Meng goed en laat de komkommer minstens 10 minuten marineren zodat de groente alle smaken kan absorberen.
Meng het bladgroen, de rode paprika, tempeh, lente-ui en verse kruiden met de gemarineerde komkommer vlak voor je de salade serveert. Giet de dressing bovenop de salade voor extra smaak.
Werk af met geroosterde kokosschilfers, sesamzaad, cashews en zeewiervlokken naar smaak.

 

door EVA vzw