Vegetarische ovenschotel met haloumi

ingrediënten
  • 1 rode ajuin
  • 2 teentjes look
  • 2 courgette's
  • 2 grote vleestomaten
  • 5 stengels basilicum
  • 300 gr parelcouscous
  • 1 pakje haloumi
  • 700 gr tomatensaus
  • peper en zout

 

Bereiding
  1. Pel en snij de ajuin overlangs in fijne partjes, snij de teentjes look in dunne schijfjes, snij de courgette's en tomaten in blokjes. Snij van de haloumi plakjes.
  2. Verwarm een pan, die in de oven mag, voor en giet er een klein scheutje olijfolie in, voeg de ajuin en look toe en laat enkele minuten glazig worden.
  3. Voeg nu de blokjes courgette toe en laat bakken tot ze wat kleur krijgen, zorg ervoor dat ze niet te zacht worden, voeg dan de verse tomatenblokjes toe en roer door. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de tomatensaus toe, laat even warm worden en zet dan het vuur uit. Giet er de parelcouscous bij en meng goed door.
  5. Leg de plakjes haloumi op de schotel en plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 20 minuten, of tot de parelcouscous gaar is en de haloumi mooi gekleurd is.

Serveer met de verse basilicum.

 

door Hannah Dequeker