Viscurry met noedels

ingrediënten
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g snijbonen
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 kl groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 150 g eiernoedels
  • 300 g vismengeling
  • 10 g koriander
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
Bereiding
  1. Snij de lente-ui in ringetjes en hou het witte deel gescheiden van het groene deel. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij ze nogmaals in 2. Snij de uiteinden van de snijbonen en snij ze in fijne reepjes. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.
  2. Verwarm de arachideolie in een grote pan of wok. Stoof het wit van de lente-uitjes aan, samen met de gember en knoflook. Voeg na 1 minuut de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe en meng goed.
  3. Voeg na nog 1 minuut de kokosmelk toe, meng goed. Voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Voeg de suiker toe. Pers de limoen uit en voeg de helft van het sap toe.
  4. Voeg na 5 minuten de noedels, vismengeling snijbonen en sperzieboontjes toe, schep voorzichtig om en laat nog 4 minuten verder garen. Proef of de smaken in balans zijn, voeg eventueel nog wat limoensap of suiker toe.
  5. Schep de curry in kommetjes en overstrooi met blaadjes koriander en het groene deel van de lente-ui.

 

door 15 gram