Voorjaarsstamppot

ingrediënten
  • 750 g aardappelen
  • 400 g mei raapjes (of stukjes kool)
  • ½ l lichte groentebouillon
  • dot boter
  • warme melk
  • 1 bos snijbiet
  • 350 g geitenkaas, in blokjes
  • 1 kl mierikswortel pasta
  • eventueel wat brandneteltoppen
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijdt de raapjes of de kool in stukken.
  2. Kook aardappelen en raap/kool in de bouillon gaar.
  3. Begiet de brandneteltoppen met een scheutje warm water, zodat ze niet langer prikken, en hak fijn.
  4. Snij de snijbiet in stukjes.
  5. Giet de aardappelen af.
  6. Pureer aardappelen en raap/kool met boter en melk.
  7. Voeg net zoveel bouillon toe tot een smeuïge massa ontstaat,breng op smaak met zout,  weinig peper en nootmuskaat.
  8. Roer de brandneteltoppen en de snijbiet door de stamppot.
  9. Roer tenslotte kaas en mierikswortel erdoor.

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook