Warme rode koolsalade met kalfslever en appeltjes

ingrediënten
  • ½ halve rode kool
  • 2 appels
  • 100 g boter
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el sojasaus
  • 4 plakken kalfslever
  • 2 el vloeibare acacia honing
  • 100 g walnoten
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schaaf de rode kool met een keukenschaaf of de keukenrobot in lange fijne snippers.
  2. Snij de geschilde appels in blokjes.
  3. Verhit de helft van de boter in een grote pan en fruit daarin op hoog vuur de koolsnippers en de appelblokjes.
  4. Bestrooi alles met de bruine suiker, meng goed door en overgiet met de azijn en de sojasaus.
  5. Kruid met peper en zout en laat nog een minuutje bakken.
  6. De kool moet knapperig blijven.
  7. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en laat de plakken kalfslever aan alle kanten kleuren.
  8. Kruid met peper en zout en strijk de plakken in met de honing.
  9. Laat nog 2 à 3 minuten bakken (de lever moet binnenin roze blijven).
  10. Verdeel de rode kool met de appeltjes over warme borden, schik er telkens een plak kalfslever op en bestrooi met grof gehakte walnoten.
  11. Versier eventueel met gehakte peterselie.

 

door Weekend Knack