Warme tomaten met burrata

ingrediënten
  • 2 burrata’s (of meer wanneer dit je lunch wordt)
  • 400 g kleine smaakvolle tomaten in verschillende kleuren
  • klontje boter
  • 2 teentjes look
  • scheutje lekkere olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • grof zeezout
  • knapperig brood of focaccia
  • verse basilicum
  • eventueel vers gemaakte pesto
Bereiding
  1. Gebruik een pot met dikke bodem. Verwarm hierin op een matig vuur de olijfolie met de boter.  Voeg de tomaatjes toe.  Snipper de look fijn en voeg bij de tomaten.  Voeg wat zout en peper toe en plaats een deksel op de pot.  Laat de tomaten heel rustig garen tot ze barsten.  Dit duurt natuurlijk niet heel lang.  
  2. Serveer de warme, heerlijk zoete tomaten samen met de burrata, wat brood, extra grof zeezout en verse basilicum.  Ook wat pesto smaakt hier heerlijk bij.

 

door Mie en place