Winterse Boursin ovenschotel

ingrediënten
  • 4 rapen
  • 400 g aardappelen
  • 250 g paddenstoelen
  • 1 citroen
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 ml halfvolle melk
  • Boursin (kruiden)
  • 100 g gemalen kaas
  • 2 tomaten
Bereiding
  1. Kook 4 geschilde rapen en 400 g aardappelen afzonderlijk beetgaar.
  2. Snij 250 g paddenstoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
  3. Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddenstoelen in een vuurvaste schotel.
  4. Laat de boter smelten in een pot, roer er de bloem door tot je  een droge roux bekomt, doe er de groentebouillon en melk afwisselend bij, wacht elke keer tot het vocht goed is opgenomen voor er de volgende lepel bij te doen. Roer er 100 g boursin (kruiden) door. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
  5. Zet 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  6. Bestrooi met 100 g gemalen kaas en verdeel 2 in blokjes gesneden tomaten over de bereiding. Laat de kaas in de oven smelten.

 

door Kookjij 
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook