Ovenschotel met raapjes en kruidenkaas

ingrediënten
  • 4 rapen
  • 400 g aardappelen
  • 250 g paddenstoelen
  • 1 citroen
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 g Boursin of stevig kruidenkaasje
  • 100 g gemalen kaas
  • 2 tomaten
Bereiding
  1. Kook 4 geschilde rapen en 400 g aardappelen afzonderlijk beetgaar.
  2. Snij 250 g paddenstoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
  3. Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddenstoelen in een vuurvaste schotel.
  4. Laat de boter smelten in een pot, roer er de bloem door tot je  een droge roux bekomt, doe er de groentebouillon en melk afwisselend bij, wacht elke keer tot het vocht goed is opgenomen voor er de volgende lepel bij te doen. Roer er 100 g boursin (kruiden) door. Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
  5. Zet 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  6. Bestrooi met 100 g gemalen kaas en verdeel 2 in blokjes gesneden tomaten over de bereiding. Laat de kaas in de oven smelten.

 

door Kookjij