Witloofbootjes met lamsgehakt

ingrediënten
  • 4 stronkjes witloof
  • 300 g lamsgehakt
  • 2 zakjes rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • ½ kl kaneel
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 350 ml melk
  • 15 g boter
  • 20 g bloem
  • 100 g kaas (gemalen)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het witloof, snij het overlangs in twee en verwijder de harde kern. Snij een schijfje van de bolle kant van het witloof zodat je het als een schuitje horizontaal kunt zetten. Stoof het witloof oven aan in de pan. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snij de ui en knoflook fijn. Hak de bladpeterselie en koriander.
  2. Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en  de peterselie door het gehakt. Kruid bij met peper en zout. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  3. Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
  4. Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe. Voeg een beetje melk toe en klop goed. Voeg de rest van de melk toe.
  5. Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en de rijst.

 

door Libelle Lekker