Wortel-pompoensoep

ingrediënten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • halve (fles)pompoen, in grove blokjes
  • 2 wortels, in grove blokjes
  • olijfolie
  • 1 theelepel korianderzaadjes, geroosterd en gekneusd
  • 1 glas witte wijn
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 1 pakje tofu-reepjes mild gekruid
  • zout en peper
  • sap van 1 limoen (of halve citroen)
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
Bereiding
  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en voeg dan de uien, knoflook en gember toe. Verwarm dit op een laag vuur totdat de ui glazig is. Voeg dan de pompoen, wortel en korianderzaadjes toe. Bak het geheel nog 5 minuten. Blus het af met witte wijn en groentebouillon. Kook het geheel dan ongeveer 20 minuten op een laag vuur.
  2. Pureer de soep. Voeg de tofu-reepjes toe en breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap. Strooi voor het serveren de peterselie over de soep.

 

door Vegetarisch eten is een feest