Zalm met parelcouscous en komkommer-venkelsalade

ingrediënten
  • 350 gr parelcouscous
  • 4 zalmfilets op vel
  • 1 venkel, in fijne lamellen
  • 1 komkommer, in fijne lamellen
  • 1 sjalot, in fijne lamellen
  • Sap van een halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Gaar de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Meng de venkel, komkommer,sjalot,citroensap, olijfolie en peper en zout tot een fris slaatje. Meng met de afgekoelde couscous.
  3. Bak ondertussen de zalmfilets in een klein scheutje olijfolie, velkant eerst, ongeveer 4 à 5 minuten aan elke kant.
  4. Serveer de zalmfilet onmiddellijk met de lauwe couscoussalade.

 

door Hannah Dequeker