Zalmfilet met frisse Oosterse salade

ingrediënten
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap
  • 2 el mirin
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 4 zalmfilets à 200 g elk, zonder graten en vel
  • 200 g daikon, in smalle reepjes
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • een handje verse muntblaadjes
  • een handje mizuna of mosterdblad
  • 2 el sesamzaadjes
Bereiding
  1. Verhit de oven voor op 160 °C of gasovenstand 2-3.
  2. Meng de sojasaus, citroensap, mirin en peper samen in een kleine kom tot een dressing.
  3. Bekleed een klein bakblik met bakpapier en leg er de zalmfilets in.
  4. Schenk de dressing over de vis en zet 20' in de oven.
  5. Hussel daikon, paprika, munt en mizuna door elkaar en verspreid het over 4 bordjes.
  6. Haal de zalmfilets uit het bakblik met een brede spatel en leg de vis naast de salade.
  7. Rooster de sesamzaadjes in een kleine koekenpan op een matig vuur tot ze bruin kleuren.
  8. Besprenkel de salades met de zaadjes en schenk een beetje kookvocht over de zalm.