Zuppa di cavolo alla Nina

ingrediënten
  • 800 g witte kool, in stukken
  • 250 g oud brood, in blokjes
  • 300 g Fontina of een andere smeltkaas (vb Taleggio) in blokjes
  • 1,2 l  kokende kippenbouillon
  • 85 g boter
  • 3 knoflooktenen, fijn gehakt
  • peper en zout naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de kool in ruim water met zout tot de stukken zacht zijn.
  3. Laat uitlekken en houd warm.
  4. Maak in een grote ovenschaal (liefst terracotta) lagen kool, brood en kaas.
  5. Giet over iedere laag een schepje bouillon.
  6. Maak lagen tot alle ingrediënten op zijn en eindig met de rest van de bouillon.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verwarm de boter zachtjes in een pan tot ze schuimt.
  9. Voeg de knoflook toe en bak kort, tot de stukjes net zacht zijn.
  10. Giet dit mengsel over de koollagen en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

uit 'Passie voor groenten' door Antonio Carluccio