UPDATE: BESTELPERIODE AFGESLOTEN

Op bestelling kon je tijdelijk verse braadkip van eigen kweek verkrijgen. De bestelperiode is nu afgesloten! Haal jouw bestelling op donderdag 27/02 (14 - 18u30), vrijdag 28/02 (9 - 18u30) of zaterdag 29/02 (9 - 16u) af in de biowinkel.

 

Nieuw: Braadkip van eigen kweek

Zin in lokaal, biologisch en eerlijk vlees? Op bestelling kan je nu éénmalig verse volledige braadkip van eigen kweek verkrijgen. Verser kan niet: daags na de slacht liggen zij voor jou klaar. Om meteen te bereiden of zelf thuis in te vriezen. Dit moet je eens geproefd hebben!

ACTIEPRIJS:  € 13,5 / KILO

Een volledige braadkip weegt minstens 1,1 kg. We vragen een voorschot van € 13,5 per bestelde kip. Haal jouw bestelling op donderdag 27/02 (14 - 18u30), vrijdag 28/02 (9 - 18u30) of zaterdag 29/02 (9 - 16u) af in de biowinkel.

 

Kippen op de boerderij

KABIR KIP

In de winter kweken we op De Wassende Maan Kabir-kippen in onze lege serretunnels. Een Kabir is een bruine kip die trager groeit dan zijn witte soortgenoten en daarom bekend staat om de goede smaak en bijzondere kwaliteit. Onze kippen hebben dan ook zeer fijn en vol vlees. Qua smaak kan je vergelijken met de Mechelse koekoek en Poulet de Bresse.

VRIJE UITLOOP

De jonge piepkuikens worden na de laatste oogst in het najaar uitgezet in de lege tunnels. Zij mogen er vrolijk op los scharrelen, terwijl ze onkruidresten en slakkeneitjes verorberen. De kippen woelen de grond los en zorgen voor natuurlijke bemesting. Ze genieten van veel vrije (buiten)ruimte, biologisch voedsel en toegewijde zorg van onze boeren.