Aubergine rolletjes met kruidenkaas en tomatensaus

ingrediënten
  • 3 aubergines
  • olijfolie
  • 200 gr kruidenkaas
  • 2 el pesto
  • 1 ui
  • 1 blik ± 400 gr tomatenstukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 3 el gesnipperde basilicum
  • zout en versgemalen peper
Bereiding
  1. Was de aubergines en snijd de kroontjes eraf en snijd in de lengte in plakken van ca 1 cm.
  2. Bestrooi een beide kanten met wat zout en laat 10 minuten staan. Dep droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten met een weinig olijfolie. Rooster onder de hete grill in ± 3 minuten per kant goudbruin. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  3. Snijd de kaas in ± 12 staafjes die iets langer zijn dan de breedte van de aubergine plakjes.
  4. Bestrijk de plakken aan 1 kant met pesto leg de kaas erop en rol op. Steek vast met prikkers.
  5. Pel en snipper,voor de saus, de ui . Verhit een scheut olie en bak de ui in 3 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en roer de tomatenpuree erdoor. Laat de saus zonder deksel ± 30 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en suiker en laat afkoelen.
  6. Schenk de saus in een lage schaal en leg de rolletjes erin.
  7. Strooi de basilicum erover.