Cajun-schotel met knolselder & rookworst

ingrediënten
  • 1 grote knolselder
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 3 (blik)tomaten
  • 1 rookworst (250 g)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 a 1,5 eetlepel cajun kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 zak rösti
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 ei
  • 4 el melk
  • zout & peper
Bereiding
  1. Snij de knolselder in blokjes van +/- 2 cm.
  2. Snij de paprika in smalle reepjes en de ui in stukken.
  3. Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes.
  4. Snij de rookworst in dikke plakken.
  5. Verhit de boter en bak de knolselder, ui, paprika en cajun kruiden op laag vuur al omscheppend gedurende 5 minuten .
  6. Voeg de tomaat, rookworst en tomaten puree toe en laat het geheel afgedekt nog 5 minuten stoven.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Doe het knolselder mengsel in een ovenschaal. 
  9. Verwarm de oven voor op 200°C.
  10. Verdeel de rösti over de knolselder.
  11. Klop het ei los in een kom met de melk en kruid met zout en peper. Roer de kaas door het mengsel en verdeel het over de rösti's.
  12. Plaats de schotel gedurende 40 à 45 minuten in de oven tot het ei gestold is en er een bruin korstje is gevormd.

 

door Proeven en ruiken