Gegrilde Berloumi met romige sla van witloof

ingrediënten

 

Voor de dressing:

  • 50 ml mayonaise
  • 2 el honing
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. Snijd de wortelen, het roodloof en het witloof in fijne plakjes. Besprenkel het witloof en het roodloof met wat limoensap.
  2. Hak de dille en de bladpeterselie fijn en meng deze onder de gesneden groenten.
  3. Maak de yoghurtdressing. Meng de mayonaise en de honing onder de yoghurt en breng op smaak met het overige limoensap en de zeste. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de yoghurtdressing onder de fijngesneden groenten. Haal de pitten uit de granaatappel.
  5. Voeg deze toe samen met de krenten.
  6. Snijd de Berloumi in frietjesvorm. Frituur de Berloumi gedurende 1 minuut op 190°C. Schud tijdens het frituren de frietjes los. Leg de Berloumi frietjes op keukenpapier. Kruid met peper en zout en serveer ze bij de salade van witloof.

 

door Lekker van bij ons

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook