Gestoofde zalm met komkommer en dille

ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 250 gram zalmfilet
  • 15 gram boter
  • 1 deciliter room
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels gesnipperde dille
  • partjes citroen
Bereiding
  1. Was de komkommer, halveer hem overlangs en schraap met een lepel de zaadjes eruit.
  2. Snijd de helften in smalle boogjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  3. Snijd de vis in stukjes van 3 à 4 cm.
  4. Smelt de boter in de pan en bak de komkommer gedurende 4 minuten zonder ze te laten kleuren.
  5. Voeg de stukjes vis toe en schep die voorzichtig door de komkommer.
  6. Laat de vis, afgedekt, zachtjes in ongeveer 5 minuten gaar worden.
  7. Roer de room door het vismengsel en laat het geheel op een matig vuur door en door warm worden.
  8. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi de dille erover.
  9. Garneer het gerecht met partjes citroen.

 

door De virtuele keuken