Griekse gehaktballetjes met komkommer-yoghurtdip

ingrediënten
  • olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 ei
  • 400 g gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 el oregano
  • zeste van 1 biologische citroen
  • 200 g feta, verkruimeld
  • zwarte peper van de molen

 

Voor de yoghurtdip

  • 1/2 komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd
  • zout
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1/2 bosje dille, fijngehakt
Bereiding
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur.
  2. Fruit er de sjalot en look in aan tot glazig.
  3. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Rasp de komkommer grof.
  5. Doe in een zeef, strooi er wat zout over en laat uitlekken.
  6. Klop het ei los.
  7. Meng er gehakt, paneermeel, oregano, citroen zeste en het afgekoelde ui-lookmengsel onder.
  8. Roer er voorzichtig de verkruimelde feta door.
  9. Kruid royaal bij met zwarte peper van de molen.
  10. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  11. Wrijf de pan schoon met keukenrol.
  12. Verhit er een scheutje olijfolie in op middelhoog vuur.
  13. Bak er de balletjes aan alle kanten goudbruin in aan tot ze gaar zijn.
  14. Meng voor de yoghurt dip de Griekse yoghurt met de uitgelekte komkommer en dille.
  15. Proef en kruid bij met peper en zout.
  16. Serveer de Griekse gehaktballetjes met yoghurt dip.

 

door Een lepeltje lekkers