Kabeljauw met roergebakken spinazie

ingrediënten
  • 300 g kabeljauwfilet
  • kabeljauwkruiden
  • 400 g verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g boter of olie
  • zout, vers gemalen peper
  • 2 partjes citroen
Bereiding
  1. Spoel de visfilets af, dep ze droog en snijd ze de filets in 2 gelijke stukken.
  2. Bestrooi de vis met de kabeljauwkruiden.
  3. Maak de spinazie schoon, verwijder dikke stelen.
  4. Pel en snipper de knoflook (bak met de knoflook eventueel een handje spekreepjes mee of plakjes champignon).
  5. Verhit 10 gram boter in een ruime pan of wok en bak hierin de knoflook  ongeveer 1 minuut.
  6. Voeg de spinazie toe en roerbak de spinazie in ca. 3 minuten gaar.
  7. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 minuten per kant gaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de filet.
  8. Giet overtollig spinazievocht af en breng de groente met zout en peper op smaak.
  9. Verdeel de spinazie over twee borden en schep de vis erop.
  10. Garneer met een partje citroen.
  11. Lekker met aardappelpuree of krieltjes