Kwarktaartjes met cassis

ingrediënten
  • 150 g zandkoekjes
  • 50 g gesmolten boter 
  • 6 g gelatine poeder
  • 250 g mascarpone
  • 250 g plattekaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 el poedersuiker
  • 1/2 dl room
  • sap en zeste van 1 citroen 
  • 4 el cassis confituur
  • 6 el cassis bessen
Bereiding
  1. Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de boter. Verdeel over 4 hoge metalen ringen van 7 à 8 cm diameter en druk goed aan. Zet koel weg. 
  2. Laat de gelatine weken in 2 eetlepels water. 
  3. Meng de plattekaas, mascarpone, vanille en poedersuiker. 
  4. Verwarm de gelatine en room op een zacht vuurtje. 
  5. Klop de room door de kaas en roer er citroen zeste en -sap door. 
  6. Doe een laagje cassis confituur op de opgesteven bodem.
  7. Verdeel daarna de kaas over de ringen en laat minstens 2 uur opstijven. 
  8. Leg de cassis bessen op de kaastaartjes als de vulling is opgesteven en verwijder de ringen. 

 

door Weekend Knack