Lamsschouder op zijn Grieks

ingrediënten
  • 800 g lamsschouder
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • tijm
  • 1 el koriander
  • 500 g venkel
  • olie
  • 1,5 dl bouillon
  • zout & peper
  • 1 citroen
Bereiding
  1. Schil de knoflook.
  2. Snij ze in de lengte in vieren en pikeer hiermee het vlees, kruid met peper en zout.
  3. Leg het vlees in een ovenvaste schaal.
  4. Schil de uien en snij ze in vieren en leg ze om het vlees.
  5. Voeg de korianderzaadjes toe, de venkel, tijm, zout en peper.
  6. Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de uien.
  7. Schenk wat olie over het vlees en over de groenten.
  8. Zet de schaal in een oven van 200°C.
  9. Besprenkel af en toe met wat bouillon.
  10. Na 50 minuten in de oven meteen serveren.