Zuid-Afrikaanse pampoensop

ingrediënten
  • 500 g geschilde Butternut, in blokjes
  • 25 ml olie
  • 10 ml boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 5 ml fijn gember
  • 5 ml fijn kaneel
  • 2 kip bouillonblokjes opgelost in een kop heet water
  • 250 ml melk
  • 5 ml honing
  • 2 ml paprikapoeder
  • 25 ml chutney
  • zout & peper naar smaak
Bereiding
  1. Pompoen, aardappelen, wortelen, ui, gember en kaneel in hete olie en boter in een diepe soeppan fruiten gedurende 5 minuten.
  2. Voeg bouillon, melk, honing, paprika, chutney, zout en peper toe.
  3. Breng tot het kookpunt, laat sudderen tot alles gaar is, mix met een staafmixer of in een blender.
  4. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is en kruidt met peper en zout.

 

door Tastyweb