Pasta met mascarpone, courgette en artisjok

ingrediënten
  • 225 g pasta naar keuze
  • tomaten pasatta
  • 100 g mascarpone kaas
  • 2 el vers gehakte bieslook
  • courgette
  • 4 artisjokharten uit bokaal
  • peper en zout
  • geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snij de courgette in blokjes en laat ze kort opbakken in  een pan met wat olijfolie, op een hoog vuur
  3. Doe de mascarpone en de tomaten pasatta erdoor en verhit de saus op een laag vuur onder voortdurend roeren tot de kaas gesmolten is.
  4. Snij de artisjokharten overlangs in dunne partjes en voeg ze toe.
  5. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de bieslook erdoor.
  6. Laat de pasta uitlekken en roer de saus erdoor.
  7. Schep op borden, strooi er de Parmezaanse kaas over en garneer met takjes bieslook.

 

door Hannah Dequeker