Pompoenvla met vanille

ingrediënten
  • 700 g blokjes pompoenvlees
  • 50 cl melk
  • 150 g amandelpoeder
  • 150 g bruine suiker
  • een koffielepel vloeibaar vanille-extract
  • mespuntje zout
  • 4 eieren
Bereiding
  1. Laat de blokjes pompoenvlees 15 minuten sudderen op een matig vuur met de bruine suiker en de melk.
  2. Laat als de pompoen zacht is het mengsel even afkoelen.
  3. Doe het amandelpoeder,vloeibaar vanille-extract en zout erbij en mix het geheel tot een dikke moes.
  4. Meng er vier geklopte eieren onder.
  5. Giet het geheel in een beboterde taartvorm.
  6. Laat het 30 minuten bakken in een hete oven van 180°C.
  7. Laat het afkoelen en haal het uit zijn vorm.
  8. Dien het goed gekoeld op met frambozensaus.

 

door Njammyfood