Rabarbertaart

ingrediënten

Voor het korstdeeg:

  • 120 g boter
  • 60 g suiker
  • 210 g meel
  • 1 eierdooier


Voor het schuim:

  • 3 eiwitten
  • 100 g poedersuiker


Voor de vulling:

  • 700 g rabarber
  • 120 g suiker
  • 30 g maïzena
  • 3 eetlepels water
  • 2 eierdooiers
Bereiding
  1. Roer de boter en de suiker tot een romige massa.
  2. Werk het meel, de eierdooier en zo nodig water erdoor.
  3. Kneed het deeg luchtig, rol het uit en bekleed er een vlaaiblik van 20 cm doorsnee mee, die op een omgekeerde bakplaat of koekvorm wordt gezet.
  4. Bak het korstdeeg 'blind' (ongevuld) 20 a 25' in een warme oven van 200°C, tot het baksel goudbruin is.
  5. Kook intussen de gesneden rabarber met de suiker en zonder water gaar en klop ze tot moes.
  6. Roer de maïzena glad met water en voeg dit toe en kook het moes totdat het dik is.
  7. Klop de eierdooiers erdoor en giet het mengsel in de deegvorm.
  8. Sla de eiwitten stijf, klop er geleidelijk de helft van de poedersuiker door en spatel de rest van de suiker erdoor.
  9. Spuit of schep het schuim op het rabarbermoes en zet de taart nog 20' in de oven (100 à 150°C).
  10. Serveren met slagroom.

 

 

door Smulweb