Rijstvermicelli met champignon en ei

ingrediënten
  • 75 g rijstvermicelli
  • 200 g paddenstoelen
  • 200 g wortelen
  • 1 bosje lente-uien
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel sambal-oelek
  • 1/8 l groentebouillon
Bereiding
  1. Laat de rijstvermicelli kort in warm water weken.
  2. Snijd de paddenstoelen en de wortelen in dunne schijfjes, de lente-uitjes in dunne ringen.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in de wok.
  4. Klop de eieren los, giet ze in de wok, en laat ze onder voortdurend roeren stollen. Haal ze uit de wok.
  5. Verwarm de resterende olie in de wok en fruit daarin de uien en de wortelen, en dan de champignon. Kruid met gember.
  6. Meng de sojasaus met de sambal-oelek en de bouillon en voeg toe.
  7. Laat de rijstvermicelli uitlekken. Schep hem samen met het ei erbij in de wok.
  8. Meng alles flink onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout