Spanakopita

ingrediënten
  • 500g babyspinazie (gehakt)
  • 2 grote of 3 kleine prei, in ringen gesneden
  • 2 + 3 eetlepels olijfolie
  • lenteui, is bosje, in ringen gesneden
  • 200 gram feta
  • handje verse dille
  • 6 vellen of 150 gram filodeeg
Bereiding
  1. Doe de spinazie in een vergiet. Giet er kokend water over. Laat het uitlekken en afkoelen. Doet het in een schone theedoek of tussen keukenpapier en verwijder zo veel mogelijk vocht.
  2. Bak, terwijl de spinazie afkoelt, de preiringen en bosuitjes in 2 eetlepels olijfolie zacht. Voeg een snufje zout toe. Laat afkoelen. Voeg de spinazie en dille toe en meng het goed.
  3. Verwarm de oven op 190 C of 170 C hete lucht. Vet een bakblik in van 20x20cm. Bestrijk vier vellen filodeeg in met olijfolie en bekleed het bakblik ermee. Laat het deeg wat over de rand hangen. Doe de vulling erin en snijd de andere 2 vellen door midden, bestrijk ze met olie en leg ze op de vulling. Vouw de overhangende stukken deeg erover. Snij een kruis in de bovenkant maar snij niet helemaal door, alleen de bovenkant.
  4. Bak de pastei 30-35 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.

 

door Rubriek.nl

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

Lees hier onze privacyverklaring.

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagram facebook