Thaise eendenfilet met verse basilicum

ingrediënten
  • eendenfilet
  • 1 kleine rode of groene peper
  • 2 blikken kokosmelk
  • 1 blik ananas
  • 3 tomaten
  • verse basilicum (veel)
  • 2 soeplepels suiker
  • verse rode (of groene) curry-pasta
  • bouillonblokje
  • zout
  • yoghurt
  • rijst
Bereiding
  1. Verhit de olie in een pan, voeg de curry-pasta toe en laat enkele minuten bakken.
  2. Voeg twee blikken kokosmelk toe en breng aan de kook, samen met een bouillonblokje en 2 soeplepels suiker.
  3. Snij de eend in stukjes, voeg ze toe en laat verder sudderen.
  4. Ananas in stukjes snijden en toevoegen (zonder sap).
  5. Vervolgens de tomaat (in stukjes), blaadjes basilicum en fijn gesneden peper erbij doen.
  6. Nog even laten doorkoken, proef en breng op smaak met wat zout, vind je het geheel te pikant dan kan je wat yoghurt toevoegen.
  7. Serveer met rijst

 

door Liesbeth V.