Tzatziki

ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 1  teentje look
  • ¼ l dikke griekse yoghurt
  • citroensap van 1 citroen + zeste
  • Munt
  • Pijpajuin
  • zout en peper
Bereiding
  1. Snij de komkommer overlangs open en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de twee helften met de grove kant van je rasp.
  2. Doe het geraspte vruchtvlees in een vergiet en doe er een beetje zout over. Laat het even inwerken voor je zoveel mogelijk vocht uit de komkommer knijpt.
  3. Rasp de look zo fijn mogelijk, snij de blaadjes munt in fijne reepjes en versnij ook de stengel pijpajuin in dunne ringetjes.
  4. Meng de look,munt, pijpajuin,citroenzeste en de komkommer samen met de yoghurt in een kom. Voeg naar smaak citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.

Laat even staan alvorens te gebruiken, zo kunnen de smaken samensmelten.

door Hannah Dequeker