Kapitaalverhoging

Investeer mee in de toekomst van De Wassende Maan

 

Wil je ook investeren in de innoverende korte keten en kraakverse groenten van De Wassende Maan? Wordt dan nù aandeelhouder van onze landbouwcoöperatieve. Zo bouw je mee aan de ontwikkeling van nieuwe distributieformules waardoor we nog beter onze smaakvol geteelde groenten tot bij de klant kunnen brengen.

De Wassende Maan wil tegemoet komen aan de toegenomen vraag naar flexibiliteit en gebruikscomfort. Tegen 2022 willen we in de Gentse regio herkend worden als dé hofleverancier van een uniek assortiment bioproducten met een authentiek eerlijk verhaal. Onze abonnees kunnen binnenkort hun groentemand aanvullen met een groeiend gamma van lokale bioproducten. Groenten als basis –uiteraard!-, maar aangevuld met de beste “produits du terroir” van onze collegatelers uit Vlaanderen en Europa. Vers van ons veld, tot in de winkel of het afhaalpunt. 

Deze evolutie vraagt uiteraard extra middelen. In de eerste plaats is er nood aan investeringen in software en online toepassingen, zodat we onze klanten optimaal gebruiksgemak kunnen garanderen. Dit vraagt ook investeringen in logistieke en inrichting van de pakketruimte. Bovendien investeren we in een aantrekkelijke winkelomgeving die uitnodigt om contact te maken met het boerderijleven. Met deze kapitaalverhoging kan De Wassende Maan haar pioniersrol in de biologische landbouw ook in het komende decennium waar maken.

Om deze evolutie vorm te geven willen we het kapitaal van onze coöperatieve vennootschap met maximaal 100.000€ verhogen. De prijs van de aandelen is door de Raad van Bestuur bepaald op 270€ per aandeel en we vragen nieuwe vennoten minstens 3 aandelen te kopen.

We vergoeden onze aandeelhouders door:

  • Restorno op alle aankopen à rato van 3% op de omzet. Dit is zowel op aankopen als abonnee als in onze winkels. 
  • We werken hard om de waarde van het aandeel te laten groeien en daarvan geniet je bij uittreding. 
  • De algemene vergadering beslist jaarlijks tot het al dan niet uitkeren van een dividend.

 

Wil je meer info?

 

Hier kan je alles nalezen over onze coöperatieve. Meer over onze toekomstplannen en de kapitaalsverhoging vind je in onze brochure.

 

wil je aandeelhouder worden?

 

Teken dan online in op aandelen. Welkom bij onze coöperatieve!